مقصد پولها در سال 2018
شرکت خدمات دریایی psdarya تقدیم میکند:
دنیای اقتصاد- نیما صبوری: مرکز انگلیسی «پی دبلیوسی PWC» جدیدترین گزارش خود بر پایه نظرسنجی از مدیران عامل منتشر کرد. در این گزارش نظر مدیران عامل در خصوص موضوعات مختلفی نظیر رشد اقتصادی، مقاصد سرمایهگذاری، تهدیدات جامعه جهانی و… پرسیده شده است. در بخش مربوط به سرمایهگذاری، مدیران عامل، همچنان آمریکای شمالی- به خصوص آمریکا- را به عنوان اصلیترین بازار رشد برای 2018 برگزیدند. در این رابطه 46 درصد از مدیران امل مشارکتکننده در این نظرسنجی آمریکا را به عنوان بهترین مکان رشد کسب و کار و سرمایهگذاری انتخاب کردهاند. این در حالی است که در گزارش انتخاب کردهاند. این در حالی است که در گزارش سال گذشته نیز آمریکا با کسب 43 درصد آرا در جایگاه نخست قرار داشت. مشابه سال گذشته، پس از آمریکا به ترتیب چین، آلمان و انگلیس در ردههای دوم تا چهارم بهترین کشورها برای پیشرفت و سرمایهگذاری انتخاب شدهاند. در رده پنجم اما هند جایگاه سال گذشته ژاپن را گرفته است. بهترین و بدترین تغییر نیز به ترتیب مربوط به دو کشور کانادا و مکزیک است. در گزارش سال گذشته کانادا با کسب 4 درصد آرا در رده انتهایی برترین مقاصد سرمایهگذاری قرار گرفته بود. در گزار امسال اما این کشور با صعودی 6 پلهای در جایگاه نهم این رتبهبندی قرار گرفته است. بر اساس نتایج این نظرسنجی جایگاه مکزیک اما از رده هشتم به سیزدهم نزول کرده است. در این رابطه 15 کشوری که در گزارش امسال به عنوان برترین مقاصد پیشرفت کسب و کار و سرمایهگذاری رتبهبندی شدهاند به ترتیب عبارتند از : آمریکا(با کسب 46 درصد آرا)، چین(33 درصد)، آلمان(20 درصد)، بریتانیا(15 درصد)، هندوستان(9 درصد)، ژاپن(8 درصد)، فرانسه(7 درصد)، برزیل(7 درصد)، کانادا(6 درصد)، روسیه(5 درصد)، استرالیا(5 درصد)، هنگکنک(5 درصد)، مکزیک(4 درصد)، کرهجنوبی(4 درصد) و امارات(4 درصد).
براساس گزارش نظرسنجی از مدیران عامل «پیدبلیوسی»، به رغم افزایش خوشبینی کوتاه مدت به اقتصاد جهان، اما نگرانی مدیران عامل در سراسر دنیا در خصوص اقتصاد و تهدیدهای اجتماعی که کسب وکارهای آنها را تهدید میکند، تشدید شده است. برای اولین بار از سال 2012 بخش عمده مدیران عامل عقیده دارند اقتصاد جهانی بهبود خواهد یافت. در واقع تعداد مدیران عاملی که بهبود را برای اقتصادی جهانی پیشبینی کردهاند نسبت به گزارش سال گذشته دو برابر شده است. در این رابطه 57 درصد از مدیران عامل مشارکتکننده در این نظرسنجی بهبود اقتصادی را برای سال آینده و تنها 5 درصد روند کاهشی را پیشبنی کردهاند. این در حالی است که 36 درصد از مشارکتکنندگان معتقدند وضعیت اقتصاد جهانی بدون تغییر خواهد ماند. گرچه خوشبینی بیسابقه مدیران عامل در مناطق مختلف از آمریکای شمالی گرفته تا خاورمیانه مشاهده شده اما مناطق آمریکای لاتین، آمریکای شمالی و آسیا- پاسیفیک به ترتیب با آرای مثبت 63،65 و 60 درصدی خوشبینیترین تلقی میشوند.
برترین شرکتهای سرمایهگذار جهان در 2017
بزرگترین مرکز «سرمایهگذاری مستقیم خارجی» تحت عنوان «افدیآی اینتلیجنس» که یکی از بخشهای خدماتی روزنامه «فایننشنال تایمز» است، برترین شرکتهای سرمایهگذار 2017 را بر مبنای تعداد پروژههای سرمایهگذاری معرفی کرده است. به گزارش این نهاد که دادههای بازه زمانی سپتامبر 2016 تا آگوست 2017 استفاده کرده است، شرکت لجستیک و فروش آنلاین «آمازون» برای دومین سال متوالی به عنوان بزرگترین سرمایهگذار جهان انتخاب شد. در این بازه 12 ماهه، شرکت «آمازون» در نقاط مختلف دنیا در 87 پروژه سرمایهگذاری کرده است. 48 درصد از این پروژهها در لجستیک، توزیع و حمل و نقل، 20 درصد از آنها نیز در زمینه فروش، بازاریابی و فعالیتهای پشتیبانی بوده است. در این رابطه یک سوم از سرمایهگذاریهای سال 2017 این شرکت در کشورهای اسپانیا و فرانسه صورت گرفته است که در مجموع موجب ایجاد بیش از 1100 شغل شد. در سال 2017 بیشترین پروژههای سرمایهگذاری دو منطقه اروپای غربی و خاورمیانه نیز به نام شرکت «آمازون» است.
پس از «آمازون» شرکت لوکزامبورگی «ریجس» که زمینه تامین فضاهای تجاری و اداری فعالیت دارد، با سرمایهگذاری در 74 پروژه در جایگاه دوم برترین شرکتهای سرمایهگذار سال 2017 جای گرفت. به گزارش «افدیآی اینتلیجنس»، اصلیترین مقصد پروژههای سرمایهگذاری این شرکت منطقه غرب اروپایی با 41 پروژه بوده است. منطقه آمریکایی شمالی و آسیا- پاسیفیک نیز به ترتیب با 14 و 10 پروژه دیگر مقاصد اصلی شرکت «ریجس» برای سرمایهگذاری بودهاند. شرکت آلمانی «دویچه پست» نیز در رتبهبندی برترین شرکتهای سرمایهگذار 2017 با سرمایهگذاری در 65 پروژه در جایگاه سوم قرار گرفت. براساس این گزارش، 14 درصد از سرمایهگذاری مستقیم خارجی این شرکت خدمات پستی در فرانسه- شرکتهایی نظیر «ایاچال» بوده است. این شرکت همچنین به عنوان برترین سرمایهگذار سال 2017 منطقه آسیا- پاسیفیک معرفی شد.
رتبهبندی برترین کشورهای سرمایهگذار در سال 2017 که «افدیآی اینتلیجنس» منتشر کرده، به ترتیب زیر است: آمازون(با 87 پروژه)، ریجس(74 پروژه)، دویچه پست(65 پروژه)، هوآوی(45 پروژه)، جنرال الکتریک(42 پروژه)، زیمنس(37 پروژه)، ویورک(36 پروژه)، اوراکل(33 پروژه)، رابرت بوش(31 پروژه)، تاتا گروپ(29 پروژه). همچنین به تفکیک مناطق جهان «ریجس» برترین شرکت سرمایهگذار در منطقه آمریکای شمالی، «اینل» در آمریکای لاتین، «اسکانسکا» در اروپای نوظهور، «آمازون» در غرب اروپا و خاورمیانه، «دویچه پست» در آسیا- پاسیفیک و «جنرال الکتریک» در آفریقا لقب گرفتند.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره 4262