خدمات دریایی ؛10 چالش حال و آینده فولاد
شرکت خدمات دریایی psdarya تقدیم میکند:
رئیس هیات سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از چالشهایی که همواره به آن اشاره میشود بحث صادرات است، عنوان کرد: در این خصوص ما پیشنهاد کردیم که تولید و صادرات در کنار یکدیگر قرار گیرد تا ناهماهنگیها در این خصوص از بین برود.
- تشکیل ستاد فولاد
جعفر سرقینی معاون و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست به تعیین تکلیف جوازهای راکد در این صنعت، معدن و تجارت در ادامه از تشکیل ستاد فولاد خبر داد و افزود: قرار بود این ستاد در دولت قبل تشکیل شود، اما بنا به دلایلی این امر محقق نشد و حال با توجه به رویکرد وزیر صنعت، معدن و تجارت، تشکیل این ستاد به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
مصطفی موذن زاده نیز درباره طرح جامع فولاد عنوان کرد: در طرح جامع فولاد باید هم مشکلات و هم راهکارها را در نظر گرفت و خروجی این طرح را در این همایش اعلام کرد تا تمام فعالان این بخش در جریان آن قرار گیرند. رضا اشرف سمنانی مشاور شرکت مید کونیز با بیان اینکه در طرح جامعه فولاد خلاهایی دیده میشود که باید آنها را بر طرف کرد، گفت: در این طرح باید مشخص کنیم که سعی داریم تا صنعت فولاد را به کدام سمت هدایت کنیم، از سوی دیگر صنعت فولاد با چالش توازن و تامین مواد اولیه مواجه است و باید در این خصوص نیز راهکاری در نظر گرفت.
در کنار چالشهای مطرح شده علیرضا شکریز، مدیرعامل شرکت پارس دیبابنیان در این جلسه به چالش انرژی در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود: قیمتها در سالهای آینده واقعیتر خواهد شد و در صورتی که راهکاری برای این چالش در نظر نگیریم به طور حتم در بخش انرژی صنعت فولاد با چالش بزرگی مواجه خواهیم شد. وی در ادامه در خصوص صادرات نیز عنوان کرد: برای این بخش نیز باید تنوع به گونهای باشد که تولید کنندگان بتوانند خودشان را با بازار هماهنگ کنند و از سوی دیگر شرایط فعلی کشور و بازار را نیز باید در نظر گرفت.
علی پالیزدار، قائم مقام مدیر عامل هیات مدیره میدکونیز در این نشست از کمبود سنگ آهن به عنوان یکی از مشکلات اصلی صنعت فولاد یاد کرد و افزود: برای افزایش ظرفیت تولید فولاد به 55 میلیون تن، نیازمند 160 تا 170 میلیون تن سنگ آهن هستیم، این در حالی است که ما تنها تا 20 سال آینده برای تامین این میزان تولید فولاد در کشور سنگ آهن داریم. به همین دلیل باید در این خصوص راهکار در نظر گرفن. به گفته پالیزدار، سرمایهگذاری در اکتشاف یکی از راهکارهایی است که میتواند مشکل تامین مواد اولیه در آینده را برطرف کند.
مهرداد اکبریان، رئیس هیات مدیره انجمن سنگ آهن نیز همانند پالیزدار با بیان اینکه باید به بحث اکتشاف به صورت جدی پرداخت، گفت: در حال حاضر در این بخش با دو مقوله اکتشاف و استخراج مواجه هستیم؛ در بخش استخراج اقدامات خوبی صورت گرفته اما اکتشاف در این میان مغفول مانده است . و درصورتی که در این زمینه سرمایهگذاری به صورت جدی صورت نگیرد به طور حتم در آینده با مشکل مواجه خواهیم شد. تشکیل کنسرسیوم یکی دیگر از مواردی است که اکبریان معتقد است در شرایط کنونی میتواند به رشد صنعت فولاد کمک کند.
محمود اسلامیان نیز در این نشست دو چالش «پراکندگی و توازن» را از جمله چالشهای این بخش دانست و در این خصوص عنوان کرد: در کنار موارد مذکور که باید مورد توجه قرار گیرد باید مقوله خصوصیسازی را نیز مد نظر قرار داد و به صورت جدی به این بخش توجه کرد. رئیس جمهور نیز موافق خصوصیسازی است که این امر میتواند این روند را شتاب بخشد.
یحیی آل اسحاق رئیس هیات مدیره هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس معتقد است باید با توجه به واقعیت موجود در کشور برای رفع چالشهای این صنعت راهکار در نظر گرفت، روشی که موجب میشود تا بتوان از این صنعت به خروجی خوب دست پیدا کرد.
عبدالرضا هاشم زائی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست درباره راهکارهای تامین سرمایه در کشور عنوان کرد: در حال حاضر با چالشهایی در تامین جذب سرمایه مواجه هستیم و برای رفع این چالش برنامهای در دست اجرا است تا به این طریق شرایط برای جذب سرمایهگذاری از سوی مجلس، دولت و حاکمیت در کشور فراهم شود.
پس از اعلام موارد مطرح شده از سوی حاظران در این نشست، رئیس هیات ایمیدرو گفت: در خصوص سنگ آهن در کشور اجماع نظر وجود دارد و آنچه مسلم است برای جلوگیری از بروز مشکل در آینده باید راهکاری در نظر گرفت، از سوی دیگر در حال حاضر در کنار مشکلات تامین گاز، برق و آب در این صنعت، با مساله حملونقل نیز مواجه هستیم که این مشکل نگران کننده است و باید برای عبور از این مشکل ننیز راهکاری در نظر گرفت؛ چرا که با وجود ثبات قیمت از سوی راهآهن سایر بخشهای مرتبط با حملونقل هزینههای خود را افزایش دادهاند که این امر در حال حاضر مشکل ساز شده است.
به گفته کرباسیان، در حال حاضر رقبا در صنعت فولاد به صورت جدی در حال سرمایهگذاری در این بخش هستند به طور مثال عربستان سرمایهگذاری جدی در در این بخش را در دستور کار قرار داده و هند نیز در کنار سرمایهگذاری، اجرای سیاستهای جدید را پیش گرفته است که رقیبی برای فولاد ایران محسوب میشوند.
- محورهای همایش فولاد
هشتمین همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران با نگاهی به بازار با اهتمام روزنامه «دنیای اقتصاد» 10 و 11 بهمن ماه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما در تهران برگزار میشود. «تحلیل و تفسیر بازار فولاد ایران وجهان». «چالشهای طرح جامع فولاد کشور». «توسعه متوازن فولاد و سنگ آهن در افق 1404». «تولید فولاد با کیفیت صادرات محور (تکنولوژی نوین، کیفیت و…) «تامین مالی در صنعت فولاد». «عوامل موثر بر قیمت تمام شده و بهینهسازی آن» و «فرصتها و تهدیدهای خصوصیسازی صنعت فولاد» از جمله محورهای پیشنهادی این همایش است. در این همایش علاوه بر سخنرانان داخلی، سخنرانی «Joachim Schroeder» از یک شرکت سوئیسی مهندسی مشاور تحلیل کسبوکار درحوزه فولاد و «Andrey Pupchenko»از شرکت Metal Expert اوکراین نهایی شده است. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این همایش میتوانند با شماره تلفن 87762350 تماس بگیرند یا به وبسایت http//events.den.ir مراجعه کنند.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره 4207