برنامه عراق برای افزایش تعرفه واردات | خدمات دریایی

برنامه عراق برای افزایش تعرفه واردات

شرکت خدمات دریایی psdarya تقدیم می‌کند:

دنیای اقتصاد: عراق را می‌توان یکی از بازارهای صادراتی مهم برای ایران دانست؛ بازاری که چندی است به دلیل تغییر رفتار تجاری عراق شنیده‌ها از کمرنگ شدن رابطه تجاری با این کشور حکایت دارد. افزایش تعرفه یکی از اقداماتی است که وزارت بازرگانی عراق در راستای تشویق سرمایه‌گذاران برای ایجاد کارخانه در دستور کار قرار داده که این امر دامان تولیدکنندگان داخلی را نیز گرفته است. در این خصوص می‌توان به افزایش تعرفه لبنیات از سوی عراق اشاره کرد، اقدامی که روند صادرات به این کشور را با چالش مواجه کرده است.

در این خصوص حمید حسینی، عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و عراق می‌گوید: وزارت بازرگانی عراق نقشی در افزایش تعرفه لبنیات نداشته و وزارت صنعت این کشور به عنوان متولی حمایت از صنایع داخلی تصمیم گرفته برای تشویق سرمایه‌گذار خارجی به ایجاد کارخانه در عراق تعرفه را افزایش دهد.

این عضو هیات مدیره اتاق مشترک ایران و عراق در پاسخ به این پرسش که مذاکرات در مورد تعرفه ترجیحی و افزایش تعرفه واردات لبنیات در چه مرحله‌ای قرار دارد نیز می‌گوید: در سفر اخیر هیات ایرانی به عراق، اولین ملاقات با مسئولان وزارت بازرگانی انجام شد. بحث تعرفه‌ها و لزوم ایجاد تعرفه ترجیحی بین دو کشور مورد بحث قرار گرفت. طرف عراقی اعلام کرد که در مجموع با برقراری تعرفه ترجیحی مخالف نیست؛ اما این موضوع باید به تصویب پارلمان برسد. در مورد مساله تعرفه لبنیات هم با حضور نمایندگان شرکت کاله و پگاه که دو شرکت بزرگ و صادرکننده ایرانی به عراق است مذاکره کردیم. نکته مهم این است که این تصمیم عراق تنها علیه ایران نبوده است. در مورد تعرفه لبنیات تبعیضی بین کشورها ایجاد نشده؛ اما چون سهم ایران در بازار لبنیات عراق بالا است بیش از دیگران متأثر شدیم.

حسینی درباره اینکه آیا تصمیم گرفته شده سیاسی است نیز می‌گوید: این طور به نظر نمی‌رسد. در واقع وزارت بازرگانی عراق نقشی در این افزایش تعرفه نداشته و وزارت صنعت این کشور به عنوان متولی حمایت از صنایع داخلی تصمیم گرفته برای تشویق سرمایه‌گذار خارجی به ایجاد کارخانه در عراق تعرفه را افزایش دهد. عراقی‌ها برای منافع کشور خودشان تصمیم‌ گرفتند و به این دلیل که این تصمیم شامل همه کشورها است، نمی‌توان گفت تبعیضی علیه ایران انجام گرفته است. حتی تعرفه مربوط به واردات نوشابه‌ها مثل رانی از عربستان هم افزایش پیدا کره و عربستانی‌ها هم شاکی‌اند که چرا عراق تعرفه را بالا برده است. البته اگر سرمایه‌گذاری در این کشور کارخانه ایجاد کند از معافیت گمرکی 100 درصدی بهره‌مند می‌شود. کارخانه کاله یک واحد تولیدی با ظرفیت 1200 تن لبنیات در کربلا ایجاد کرده که به زودی راه‌اندازی می‌شود.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره 4187