کاهش انتظار وام رونق
شرکت خدمات دریایی psdarya تقدیم میکند:
دنیای اقتصاد: نیمی از تسهیلات پیشبینی شده در طرم رونق تولید به متقاضیان پرداخت شد. آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات به متقاضیان طرح رونق تولید بیانگر آن است که تا 6 اسفند سال جاری از مجموع تسهیلات پیشبینی شده طرح رونق تولید(300 هطار میلیارد ريال) در سال جاری رقمی بالغ بر 143 هزار میلیارد ريال تسهیلات به متقاضیان این طرح پرداخت شده که با این شرایط میتوان گفت در روزهای پایانی سال جاری نیمی از رقم مصوب در دستورالعمل پرداخت تسهیلات طرح رونق تولید به متقاضیان پرداخت شده است. براساس آمار اعلام شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مدت زمان مورد بررسی در مجموع 41 هزار و 698 متقاضی برای دریافت تسهیلات در طرح رونق تولید ثبتنام کردهاند که از این تعداد 20 هزار و 1446 نفر در مجموع موفق به دریافت بیش از 143 هزار و 581 میلیاردش تسهیلات شدهاند.
براساس گزارش منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از زمان شروع ثبتنامهای جدید(از اول تیر تا 6 اسفند 96) از مجموع استانهای کشور به همراه مناطق س آزاد، 41 هزار و 698 بنگاه تولیدشی کوچک و متوسط برای دریافت وام در قالب طرح رونق تولید ثبتنام کردهاند که از این تعداد 21 هزار و 17 درخواست ثبت شده به بانک مورد نظر متقاضی معرفی شده و مبلغی معادل 157 هزار و 402 میلیارد ريال برای متقاضیان در نظر گرفته شده است. براساس آمار اعلام شده از مجموع تسهیلات پرداختی در مدت زمان مورد بررسی در مجموع 8 هزار و 487 درخواست از طریق فرآیند رونق(ثبتنام در سایت بهینیاب) موفق به دریافت بیش از 68 هزار میلیارد ريال تسهیلات شدهاند و به 11 هزار و 659 متقاضی نیز در مجموع 75 هزار و 503 میلیارد ريال تسهیلات پرداخت شده است.
طرح رونق تولید از سال گذشته و در راستای رفع موانع تولید در دستور کار قرار گرفت و در اولین فاز، پرداخت 160 هزار میلیارد ريال تسهیلات برای 7500 واحد تولیدی نیمه تعطیل پیشبینی شد؛ اما در فاز دوم پراخت 300 هزار میلیارد ريال تسهیلات در راستای «استمرار رونق تولید، حفظ اشتغال فعلی، ایجاد اشتغال جدید و افزایش رشد اقتصادی کشور» در قالب سه نوع وام در دستور کار قرار گرفته است. نحوه توزیع این وامها برای تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز برای 10 هزار بنگاه اقتصادی به میزان 100 هزار میلیارد ريال، تامین منابع مالی مورد نیاز 6 هزار طرح نیمهتمام با پیشرفت فیزیکی 60 درصد به میزان 100 هزار میلیارد ريال و تامین مالی مورد نیاز برای بازسازی و نوسازی 5 هزار واحد اقتصادی به میزان 100 هزار میلیارد ريال است.
استانهای پیشروی ثبت درخواست
گزارش وضعیت ثبتنام برای دریافت تسهیلات طرح رونق تولید همچنین بیانگر آن است که استانهای «مازندران، آذربایجان شرقی، اصفهان، گیلان و آذربایجان غربی» بیشترین درخواست را برای دریافت وام رونق تولید ثبت کردهاند. براساس آمار مذکور درخواست ثبت شده برای استان مازندران در دوره زمانی مورد بررسی برابر با 3 هزار و 605 درخواست بوده که از این تعداد در مجموع هزار و 231 متقاضی موفق به دریافت تسهیلات شدهاند. از سوی دیگر، درخواستهای ثبت شده برای استان آذربایجان شرقی نیز برابر با 3 هزار و 309 فقره بوده که از این تعداد 919 متقاضی در مجموع موفق به دریافت تسهیلات شدهاند. استان اصفهان نیز با ثبت 2 هزار و 946 درخواست در جایگاه سوم قرار گرفته و از این تعداد براساس آمار اعلام شده هزار و 689 متقاضی موفق به دریافت تسهیلات شدهاند. اما درخواستهای ثبت شده برای استان گیلان نیز برابر با 2 هزار و 698 فقره بوده که از مجموع درخواستهای ثبت شده به هزار و 977 متقاضی تسهیلات پرداخت شده است. اما مجموع درخواستهای ثبت شده برای استان آذربایجان غربی نیز برابر با 2 هزار و 371 درخواست بوده که از این تعداد به 399 متقاضی این استان تسهیلات پرداخت شده است.
پیشروهای نوسازی
اما بررسی آمار اعلام شده در خصوص استانهای پیشتاز برای دریافت تسهیلات بازسازی و نوسازی نیز بیانگر آن است که استانهای «آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اصفهان و خراسان رضوی» بیشترین درخواست را برای دریافت تسهیلات بازسازی و نوسازی داشتهاند. براساس آمار اعلام شده استانهای آذربایجان غربی در مجموع 603 فقره درخواست ثبت کرده و استان آذربایجان شرقی نیز با ثبت 597 درخواست در جایگاه دوم متقاضیان نوسازی بنگاههای اقتصادی قرار گرفته است. در جایگاه سوم نیز استان تهران با ثبت 338 فقره قرار گرفته است، اما در جایگاه چهارم متقاضیان طرح نوسازی و بازسازی نیز استان اصفهان با ثبت 312 درخواست قرار گرفته است، استان خراسان رضوی نیز در این مدت 290 درخواست برای نوسازی بنگاههای اقتصادی ثبت کرده است.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره 4278