محصولات جدید رنو در ایران تولید میشود
شرکت خدمات دریایی psdarya تقدیم میکند:
با اجرای قرارداد رنو و ایدرو، تولید مشترک 5 محصول جدید رنو در ایران آغاز میشود. برخی از این خودروها برای نخستین بار به بازار دنیا معرفی میشوند و کوئید نخستین خودرویی است که در چارچوب این قرارداد تا پایان سال 2018یا حداکثر ابتدای سال 2019 میلادی راهی بازار میشود.
با اجرای برجام، شمارش معکوس برای حضور شرکتهای خودروسازی در ایران و همکاری با خودروسازان کشورمان آغاز شد و هیاتهای خودرروساز ای کشورهای مختلف مذاکرات خود با شرکایی ایرانی را آغاز کردند.
این شرایط موجب شد تا انتظارات مشتریان برای عرضه خودروهای با کیفیت و قیمت مناسب در سایه اینگونه قراردادها افزایش یافته و در آن مقطع زمانی به عاملی برای تشدید رکود بازار تبدیل شود. اما اکنون با گذشت نزدیک به 2 سال از اجرای برجام تنها قرارداد ایران خودرو و پژو با تولید حداقلی پژو 2008 اجرایی شده است. اجرای قراردادهای سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران(ایدرو) با رنو و قرارداد سایپا با سیتروئن هنوز به تولید قابل توجه محصول منجر نشده است و سایر شرکای خارجی حضور پر رنگی در صنعت خوروی کشورمان ندارند.
با وجود این معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در گفت و گو با خبرنگار ما با تشریح جزئیات روند اجرای قرارداد ایدرو با رنو از اجرایی شدن این قرارداد خبر دادهه و با رد برخی جوسازیهای سیاسی نظیر ساز مخالف آمریکا در اجرای برجام یا مشکلات داخلی مانند مخالفت با ارائه سایت «بنرو» به عنوان آورده ایدرو در قرارداد با رنو، عرضه نخستین خودروی تولید مشترک محصول این قرارداد تا اواخر سال 2018 یا ابتدای سال 2019 میلادی خبر داد. منصور معظمی، سفیر اخیر هیات ایرانی به پاریس را برای رایزنی در مورد جزئیات اجرای این قرارداد و تعیین نوع محصولات تولید مشترک تلقی و هر گونه تأثیرپذیری اجرای این قرارداد از مباحث سیاسی را رد کرد.
تولید محصولات جدید رنو در ایران
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مشکلی برای استفاده از سایت بنرو به عنوان آورده ایدرو در قرارداد با رنو وجود ندارد، اعلام کرد: به زودی اسامی 5 محصول جدید تولید مشترک نو در ایران اعلام خواهد شد. برخی از این خودروها محصولات جدیدی هستند که برای نخستین بار به بازار معرفی میشوند و قبل از آن در هیچ کجای عرضه نشده است. معظمی با اعلام اینکه نخستین خودروی تولید مشترک در چارچوب این قرارداد یعنی رنو کوئید تا اواخر سال 2018 یا حداکثر ابتدای 2019 میلادی به بازار عرضه خواهد شد، افزود: این همکاری با تولید 3 محصول آغاز میشود اما علاوه بر کوئید اسامی سایر خودروهای تولید مشترک جدید به زودی توسط مسئولان رنو و ایدرو اعلام خواهد شد. رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با تأکید بر اینکه ایدرو به همه تعهدات خود در چارچوب قرارداد با رنو از جمله ستفاده از سایت «بنرو» به عنوان آورده این شرکت در قرارداد مذکور پایبند خواهد بود، افزود: مباحث مطرح شده در زمینه استفاده از سایتهای خودرو یا اجاره خط تولید برای همکاری با رنو را رد میکنم، همچنین مسئولان رنو برای اجرایی شدن این قرارداد بسیار فعال و علاقهمند هستند و هیچ خللی در روند اجرای قرارداد رنو و ایدرو ایجاد نشده است. وی برکناری مدیرعامل سایپا را بیارتباط با مخالفت مسئولان این شرکت با واگذاری «بنرو» دانست و گفت: تغییر مدیرعامل سایپا ارتباطی با وزارت صنعت، معدن و تجارت یا ایدرو ندارد بلکه هیات مدیره این شرکت در این زمینه تصمیمگیری کرده است.
آمادگی رنو برای انتقال سرمایه
معظمی با بیان اینکه در چارچوب قرارداد ایدرو با رنو وظایف هر یک از طرفین قرارداد تبیین شده، در زمینه انتقال سرمایه رنو به ایران گفت: به محض تشکیل شرکت مشترک ایدرو و رنو که تا پایان سال جاری میلادی خواهد بود، کار انتقال سرمایه صورت میگیرد و مسئولان رنو نیز تاکنون چندبار به ما اعلام کردهاند که مشکلی برای پرداخت سهم آورده خود در این شرکت مشترک ندارند. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت طولانیی شدن روند اجرای قرارداد ایدرو و رنو برای تولید مشترک خودرو را ناشی از ریزهکاریهای اجرای این قرارداد 660 میلیون یورویی مانند تعیین نوع محصول مشترک دانست و افزود: رنو و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در چارچوب این قرارداد به توافق رسیدند اما اینکه چه محصولی و با چه مشخصاتی برای کدام بازارهای هدف صادراتی تولید شود و… از موضوعات پیش روی اجرای این قرارداد بوده است. وی تأکید کرد: وقتی شرکت رنو تا این حد برای همکاری با ایران علاقهمند و فعال است نمیتوان از تأثیرپذیری این شرکت از مباحث سیاسی در اجرای قرارداد با ایدرو دم زد. رنو شرکتی است که دولت فرانسه در هیأت مدیره آن یک عضو دارد و بقیه اعضای هیأتمدیره این شرکت نمایندگان بخش خصوصی هستند که ارتباط چندانی با مسائل سیاسی نداشته و به هیچ وجه تأثیر مسائل سیاسی در روند اجرای این قرارداد مطرح نبوده و نیست.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره 4198