احیای همکاری تجاری ایران و سنگاپور
شرکت خدمات دریایی psdarya تقدیم میکند:
دنیای اقتصاد: فعالان اقتصادی ایران و سنگاپور در همایشی بر توسعه همکاریهای دو کشور در حوزه زیرساختهای بندری، حمل و نقل، انتقال فناوری و تقویت مبادلات بانکی تأکید کردند. معاون امور بینالملل اتاق ایران در این همایش این نشستها را فرصتی برای تجار دو کشور دانست که از نزدیک اطلاعات لازم در مورد یکدیگر را به دست آورند.
محمدرضا کرباسی، با نگاه به دستاوردهای اخیر سنگاپور در فعالیتهای بندری، همکاری با این کشور را برای توسعه زیرساختهای بندری کشور مناسب ارزیابی کرد و گفت: بنادر سنگاپور جزو بنادر مهم دنیا محسوب میشوند و روزانه بیش از 60 کشتی در این بنادر پهلو میگیرند، بنابراین باید از این ظرفیت بهترین استفاده را کرد. وی با اشاره به سطح روابط دو کشور در سال 2016 که بالغ بر 702 میلیون دلار بوده، تشریح کرد: در سال 2002 این رقم در حدود 6 میلیارد و 600 میلیون دلار بود. این سیر نزولی به چالشها و محدودیتهای ناشی از تحریم مربوط میشود که خوشبختانه با نهایی شدن برجام، زمینه برای رشد مناسبات مهیا شده است.
معاون بینالملل اتاق ایران در ادامه، انرژی، مواد معدنی، دارو، فرش، کفپوش، منسوجات، محصولات کشاورزی، رزین، فلزات، پتروشیمی و … را مزیتهای صادراتی ایران دانست و تأکید کرد: دو کشور میتوانند در مورد فعالیت موسسههای مالی، پروژههای پالایشگاهی، ساختمان، تأسیسات آب و فاضلاب، سدسازی، جادهسازی، بنادر، تأسیسات دریایی و گردشگری، با یکدیگر همکاری کنند.
از سوی دیگر موانع بانکی و صدور روادید مهمترین مسائلی بودند که در این نشست به عنوان مشکل مطرح شدند. البته پیشبینی شد با توجه به تأسیس سفارتخانه ایران در سنگاپور و سفارت سنگاپور در تهران، فرآیند صدور روادید آسانتر شود.
علیرضا پیرنیا، سرپرست هیات اقتصادی سنگاپور که از جمله فعالان اقتصادی ایرانی است که در این کشور فعالیت اقتصادی میکند، از وجود منافع دوجانبه عمیق بین ایران و سنگاپور سخن گفت و تصریح کرد: در دوران تحریم، روابط ایران با سایر کشورها کمرنگ شد. امروز با فراهم شدن زمینه لازم، کشور میتوانند خود را برای ورود به بازار ایران آماده کنند. وی سنگاپور را کشوری مهم در منطقه جنوب شرق آسیا توصیف کرد و با توجه به جامعه اقتصادی پویا و فعال این کشور، اظهار کرد: دسترسی سنگاپور به بازار آسهآن را نباید نادیده گرفت. این بازار، مشوق سرمایهگذاری است.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره 4203