آغاز هفته ضعیف بازار سهام
شرکت خدمات دریایی psdarya تقدیم میکند:
دنیای اقتصاد: همایون دارایی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در شروع هفته کاری بر خلاف انتظار معاملهگران، چهرهای ضعیف را به نمایش گذاشت. در بازار دیروز شاخص کل با افت 166 واحدی (معادل 2/0 درصد) مواجه شد که بخش عمده این افت را عرضههای سنگین معاملهگران حقوقی در نمادهایی نظیر فولاد مبارکه، هلدینگ نفت و گاز پارسیان، چادر ملو و فولاد خوزستان رقم زد. این افت در حالی ثبت شد که رشد بازارهای جهانی و تثبیت نسبی ارزش دلار انتظار برای یک بازار حداقل متعادل را ایجاد کرده بود. در این شرایط باید در انتظار روزهای آتی و تحولات بازار ماند و دید آیا شرایط ضعیف بازار دیروز دلیل بنیادی قوی دارد با یک اصلاح طبیعی و استراحت بازار از نظیر ابتدای هفته قبل است؟ در این شرایط اما شاخص کل هموزن دیروز با رشد 24 واحدی به 17 هزار و 538 واحد رسید تا نشان از مثبت بودن شمار قابل ملاحظهای از نمادها داشته باشد. در گروه تجهیزات، شرکت ماشین آلات صنعتی پس از واگذاری به شرکت مادر تخصصی مجتمع تراکتورسازی تبریز از امروز شنبه فعالیت خود را به شکل محدود از سر گرفت. به گزارش «ایرنا» استاندار آذربایجان شرقی روز شنبه در مراسم آغاز به کار این کارخانه با اشاره به واگذاریهای انجام شده در سالهای قبل گفت: مجموعههای مهمی از جمله ریختهگری، آهنگری، ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی در استان به بخش خصوصی واگذار شد.
مجید خدابخش با بیان اینکه محصولات بیل و لودر شرکت ماشین آلات صنعتی مجتمع تراکتورسازی بازار داشت، اظهار کرد: به دلیل واگذاری و مدیریت ناموفق این شرکت دچار مشکل شد.
وی اضافه کرد: دادگستری و مسوولان استان آذربایجان شرقی برای رفع مشکلات این واحد و بازگشت به تولید، کار بسیر بزرگی را در زمان کمی انجام دادند.
خدابخش افزود: تراکتورسازی از کارخانههای مهم ستن است و مدیریت آن توانست در دورن رکورد این شرکت را از بحران خارج کند.
وی ادامه داد: در ایران 300 هزار تراکتور فرسوده وجود دارد که ضروری است همچون خوردوهای فرسوده تراکتورهای جدید جایگزین شود.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: اگر بخواهیم ناوگان تراکتور را مانند ناوگان حمل و نقل شهری نوسازی کنیم برای تراکتورسازی بیش از 10 تا 15 سال کار و تولید ایجاد میشود.
در گروه معدنی، طبق نظرسنجی رویترز از 18 تحلیگر، قیمت سنگ آهن با عیار 62 درصد برای تحویل به چین به 62 دلار در هر تن در سال 2018 میرسد که در مقایسه با حدود 71 دلار در سال گذشته کاهش نشان میدهد.
ویوک دهار، تحلیلگر بانک «کامن ولث استرالیا» که انتظار دارد قیمت هر تن سنگ هن در فصه دسامبر تا اکتبر 55 دلار و در کل سال 2018 به 60 دلار برسد، اظهار کرد: در طول سال میلادی جاری رشد عرضه سنگ آهن به خصوص در چین و خارج از استرالیا و برزیل، قیمتها را تحت فشار منفی قرار میدهد.
قیمت فواد در چین حدود حدود 50 درصد در سال 2017 افزایش یافت؛ اما با وجود قیمتهای بالاتر فولاد، قیمت سنگ آهن برای تحویل فوری 8 درصد کاهش داشت که به دلیل رکورد بالای سنگ آهن دپو شده در بنادر چین بود. قیمت بالای سن آهن در طول سال 2017 تولید این ماده خام فولادسازی در چین را 7 درصد افزایش داد و کمک کرد صادرات سنگ آهن از سویتولید کنندگان کوچکتر شامل ایران و هند به مقصد چین رشد پیدا کند.
شرکت واله تولید کننده شماره یک در بین بزرگترین تولید کنندگان سنگ آهن، بیشترین افزایش تولید را در سال 2018 داشته باشد و تولید سنگ آهن از معدن «اس 11 دی» این شرکت در برزیل از 365 میلیون تن به 390 میلیون تن افزایش خواهد یافت. اگر چه اکثر صادر کنندگان بزرگ سنگ آهن به حاشیه سود متمرکز شدهاند، شرکت «کلارکسون پلاتو سکیوریتیز» اعلام کرده انتظار ندارد تولید فولاد چین به حدی رشد کند تا تولید جدید جهانی را جذب کنند و یک کاهش تدریجی قیمتها را پیشبینی میکند. در مجموع بازار دیروز بازاری منفی و ضعیف بود که در آن ارزش معاملات در بورس (با احتساب معاملات بلوکی و اوراق مشارکت) به 232 میلیارد تومان و در فرابورس به 119 میلیارد تومان بالغ شد.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد/ شماره 4253